HISTORIEN

Oddakonsertene oppsto i 2005 etter en julekonsert arrangert av Gunn Gravdal Elton. Denne ene julekonserten ble til fire utsolgte kirker. Bare noen uker senere bestemte Gunn Gravdal Elton seg for å sette opp nye konserter, denne gangen i Lindehuset på smelteverkstomta i Odda. Konsertene  - Samla Kraft - ble arrangert i mai 2006 og ble en formidabel suksess med fire utsolgte hus. 

Da ble Oddakonsertene formalisert. 
Siden 2005 har det vært årlige julekonserter, flere Samla Kraft-konserter, mange enkeltkonserter, musikalen Albert og Leonie og Røldalsspelet Den Lange Vegen. 
Oddakonsertene står også bak Allsang på Almerket og har vært ansvarlig for underholdningen i Odda (og Ullensvang) 17. mai - i totalt syv år. 

Oddakonsertene og Gravdal Elton har også gitt ut flere CD-er, blant annet med Tuva Lutro, Siri Elton og Ariana Arifi. 

I 2021 gir Oddakonsertene ut CD-en Den Lange Vegen med musikk fra Røldalsspelet. 
Frem til 2021 har alt arbeidet vært gjort som frivillig arbeid fra Gunn og mange frivillige. I 2021 har arbeidet derimot vært så omfattende at det har vært nødvendig å profesjonalisere Oddakonsertene og legge dette tilbake under GeltonMedia AS. 
I 2021 har Oddakonsertene og GeltonMedia mottatt støtte fra Kulturrådet, Lotteristiftelsen, Hardangerstiftinga, Ullensvang kommune, Vestland fylke og Lyse Kraft på til sammen 2,2 millioner kroner. 

For disse pengene har vi satt opp

 Konsertversjonen av Den Lange Vegen i Røldal

 Spilt inn Røldalsspelet i studio og skal gi ut denne som CD på   strømmetjenester   høsten 2021

 Arrangert konsert med Helene Bøksle i Røldal stavkyrkje mai 2021

 Arrangert fem julekonserter desember 2020

 Avviklet kommunens digitale 17.mai-sending
Inviterer til Allsang på Almerket 7. august

 Arrangerer stor konsertkveld på Lindeplassen fredag 20. august

 Setter opp to konserter på Trolltunga torsdag 19. august 

 Arrangert seks konserter i juni med Torbjørn Økland, Halvor Lillesund og   Nils Økland,   blant annet i Agatunet, i Sauda, på Moster og i Etne.

 Vi kommer også til å arrangere konsert på Iris med Blest i oktober

 og 3. desember kommer Anita Skorgan, Rein Aleksaner, Christine   Gulbrandsen og flere til Odda for å holde julekonsert i Odda kyrkje.

 

Totalt har Oddakonsertene arrangert rundt 100 konserter. 

Alle har vært utsolgt.