Skaperne av Røldalspelet

pilegrimen i studio-7.jpg

Halvor Lillesund er en anerkjent musiker som vi er utrolig glad for å ha med oss.  Han er vår glimrende kapellmester og har bidratt aktivt i arbeidet med arrangering og tilrettelegging av all musikken til Røldalspelet.  Han er også ansvarlig for alle musikalske overganger.
I tillegg trakterer han tangentinstrumenter og trekkspill både på innspillingene og på selve konserten.
Halvor Lillesund var også med i musikalen Albert og Leonie i 2019 og skulle være kapellmester for Albert og Leonie i 2020 og 2021 (avlyst pga korona)

Skjermbilde 2021-03-25 kl. 01.37.39.png

Gunn Gravdal Elton er primus motor bak Oddakonsertene, som hun har drevet i 16 år, og har skrevet musikk og manus til musikalen Den Lange Vegen. Hun er også ansvarlig produsent gjennom sitt firma GeltonMedia AS. Elton skrev også tekst og musikk til musikalen Albert og Leonie som hadde premiere i april 2019, og var også her ansvarlig produsent. 
Elton har lang erfaring som journalist, fotograf, sanger og kulturarrangør.  Hun har totalt satt opp 100 konserter, og har ingen planer om å gi seg. 

Torbjørn i studio.png

Torbjørn Økland er en av landets fremste musikere og vi er glad og stolt over å ha en så dyktig og kreativ musiker med på laget. Torbjørn har som Halvor, vært dypt involvert i prosjektet med å arrangere, tilrettelegge og også komponere noen av låtene til Røldalspelet. Torbjørn Økland var med å starte opp Vamp og spilte med Vamp i 23 år.  Idag er han en ettertraktet musiker for mange av våre største artister.
På innspillingene og i selve framføringen av musikalen, spiller han gitarer og trompet. Torbjørn har dessuten komponert musikken til den nydelige duetten Hold Meg Inntil - og festsangen Mirakler og Tru.

Helene Bøksle - Foto- Gunn Elton-2.jpg

Denne fantastiske sangeren og dette vakre mennesket sa ja til å være Margit i Røldalspelet når konsertversjonen ble satt opp i juni 2021. Helene Bøksle har dype røtter i Setesdalen hvor mange av pilegrimene kom fra.. Helene sørget for en magisk åpning av konsertene i Røldal.  

pilegrimen i studio-20.jpg

Nils Økland er en av Norges aller fremste folkemusikere og setter sitt unike musikalske preg på både innspilling og forestilling. Økland er en innovativ skaper og utøver av både jazz og folkemusikk, og er anerkjent over hele Europa for sine evner. I spelet bidrar han også med egenkomponert musikk.  Vi er stolte og ydmyke over å ha Nils med på laget.

Skjermbilde 2021-04-13 kl. 23.27.51.png

Leif Jone Ølberg er en anerkjent operasanger som for tiden synger på Operaen i København. Han har en sterk tilknytning til Ullensvang gjennom sin far som var sogneprest i Odda i mange år, og sin søster som er sogneprest i Odda i dag. Han er utdannet fiolinist og operasanger og vi gleder oss stort til å se og høre Leif Jone på scenen i Røldal som Prost Løberg.

Jul med Siri og Tuva portrett.jpg

Tuva Lutro er ennå bare 16 år men har oppnådd mye i sitt unge liv. Den ekstremt talentfulle sangeren og skuespilleren vant i 2018 Norske Talenter - bare 13 år gammel.  Tuva har sunget med Oddakonsertene siden hun var 6 år gammel og har hovedrollen som Haldis i Røldalspelet. Vi gleder oss som alltid til å se og høre Tuva på scenen. 

Tuva var også med i Albert og Leonie.

44E856E4-3D18-46BC-AFC0-8057C9D9FE52_1_1
Siri på Maihaugen 2.png
Kim.png
Screenshot 2020-12-01 at 17.55.16.png

Roger Lynghamar er Røldals store stjerne. En dyktig sanger som får sin skuespillerdebut når han gjør rollen som Sterke Knut i spelet. Sterke Knut er mannen som leder Haldis og Margit til Røldal kyrkje i 1835 og som kjemper for å  holde kirka åpen for pilegrimene.

Siri Elton er en meget dyktig vokalist og låtskriver fra Odda og Oslo. Hun er utdannet ved musikklinja på Skeisvang vg i Haugesund - og senere ved LIMPI i Lillehammer. Siri har rollen som Solvår - Isaks kone og Haldis sin mor som døde da datteren ble født.  Siri gjorde også en glitrende jobb i musikalen Albert og Leonie.

Kim Christer Hylland er trommeslageren som virkelig gjør en forskjell. Uten tvil en av Norges fremste trommeslagere som vi er takknemlige for å ha på laget.  Han kommer til å høres i Røldal i juni. Kim var kapellmester i Albert og Leonie 2019.

Torvald Kambestad gjorde et uforglemmelig inntrykk i rollen som Andreas i Albert og Leonie. Da rollen som Isak skulle skapes, var det Torvald som ble modellen. Torvald ER Isak og kommer til å gjøre et like stort inntrykk i Røldalspelet som han gjorde i Albert og Leonie. 

45C94AA2-CF5A-4BD4-8CF3-753C1FD3BDC6_1_1

Kjetil Ulland - vår glimrende lydmann og tekniker under innspillingene av Røldalspelet i ABC Studio i Etne. Muntrasjonsråd, kritiker, bassist og kreativ bidragsyter hele veien. Kjetil blir også med på forestillingen i Røldal.

Kjetil Olai Lundø.jpeg

Kjetil Olai Lundø er vår eminente bassist. Han er utdannet ved Griegakademiet og spiller kontrabass, el.bass og viola da gamba. Han har lang erfaring fra jazz, olkemusikk, old time, klassisk og rock.

Stig Morten jul.jpg

Stig Morten Sørheim er vår eminente lydmann på plass i Røldal. Han er en gavepakke til oss som arrangør og sørger for glimrende lyd, men også lyd- og video-opptak av alle forestillinger vi gjør.