Skaperne av Røldalspelet

Skjermbilde 2021-03-25 kl. 01.37.39.png

Halvor Lillesund er en anerkjent musiker som vi er utrolig glad for å ha med oss.  Han er vår glimrende kapellmester og har bidratt aktivt i arbeidet med arrangering og tilrettelegging av all musikken til Røldalspelet.  Han er også ansvarlig for alle musikalske overganger.
I tillegg trakterer han tangentinstrumenter og trekkspill både på innspillingene og på selve konserten.
Halvor Lillesund var også med i musikalen Albert og Leonie i 2019 og skulle være kapellmester for Albert og Leonie i 2020 og 2021 (avlyst pga korona)

Gunn Gravdal Elton har skrevet manus og musikk til musikalen Den Lange Vegen. Hun skrev også tekst og musikk til musikalen Albert og Leonie som hadde premiere i april 2019, og som ble en stor suksess. 

Elton har lang erfaring som journalist, fotograf, sanger og kulturarrangør.  Hun er dessuten ansvarlig produsent for Røldalspelet gjennom firmaet GeltonMedia AS og Oddakonsertene.

Torbjørn i studio.png

Torbjørn Økland er en av landets fremste musikere og vi er glad og stolt over å ha en så dyktig og kreativ musiker med på laget. Torbjørn har som Halvor, vært dypt involvert i prosjektet med å arrangere, tilrettelegge og også komponere noen av låtene til Røldalspelet. Torbjørn Økland var med å starte opp Vamp og spilte med Vamp i 23 år.  Idag er han en ettertraktet musiker for mange av våre største artister.
På innspillingene og i selve framføringen av musikalen, spiller han gitarer og trompet. Torbjørn har dessuten komponert musikken til den nydelige duetten Hold Meg Inntil - og festsangen Mirakler og Tru.

Skjermbilde 2021-04-16 kl. 09.47.45.png

Det er en stor ære og glede å ha Helene Bøksle blant oss. Denne fantastiske sangeren og dette vakre mennesket har sagt ja til å være Margit i Røldalspelet. Som Margit vil Helene Bøksle synge to av de vakreste sangene i forestillingen - Eg Hadde Heile Verda og duetten Hold Meg Inntil. Helene Bøksle er en av Norges aller beste vokalister og har dype røtter i Setesdalen hvor mange av pilegrimene kom fra.. Vi gleder oss til å spre hennes unike stemme ut til folk.  Les og hør mer på heleneboksle.no (foto: Julie Pike)

Nils Økland er en av Norges aller fremste folkemusikere og setter sitt unike musikalske preg på både innspilling og forestilling. Økland er en innovativ skaper og utøver av både jazz og folkemusikk, og er anerkjent over hele Europa for sine evner. I spelet bidrar han også med egenkomponert musikk.  Vi er stolte og ydmyke over å ha Nils med på laget.

Leif Jone Ølberg er en anerkjent operasanger som for tiden synger på Operaen i København. Han har en sterk tilknytning til Ullensvang gjennom sin far som var sogneprest i Odda i mange år, og sin søster som er sogneprest i Odda i dag. Han er utdannet fiolinist og operasanger og vi gleder oss stort til å se og høre Leif Jone på scenen i Røldal som Prost Løberg.

Tuva Lutro er ennå bare 15 år men har oppnådd mye i sitt unge liv. Den ekstremt talentfulle sangeren og skuespilleren vant i 2018 Norske Talenter - bare 13 år gammel.  Tuva har sunget med Oddakonsertene siden hun var 6 år gammel og har hovedrollen som Haldis i Røldalspelet. Vi gleder oss som alltid til å se og høre Tuva på scenen. 

Tuva var også med i Albert og Leonie.

44E856E4-3D18-46BC-AFC0-8057C9D9FE52_1_1
Kim.png

Roger Lynghamar er Røldals store stjerne. En dyktig sanger som får sin skuespillerdebut når han gjør rollen som Sterke Knut i spelet. Sterke Knut er mannen som leder Haldis og Margit til Røldal kyrkje i 1835 og som kjemper for å  holde kirka åpen for pilegrimene.

Siri Elton er ei talentfull jente fra Odda, utdannet ved musikklinja på Skeisvang i Haugesund - og senere ved LIMPI i Lillehammer. Siri har rollen som Solvår - Isaks kone og Haldis sin mor som døde da datteren ble født.  Siri var også med i Albert og Leonie.

Kim Christer Hylland er trommeslageren som virkelig gjør en forskjell. Uten tvil en av Norges fremste trommeslagere som vi er takknemlige for å ha på laget.  Han kommer til å høres i Røldal i juni. Kim var kapellmester i Albert og Leonie 2019.

Torvald Kambestad gjorde et uforglemmelig inntrykk i rollen som Andreas i Albert og Leonie. Da rollen som Isak skulle skapes, var det Torvald som ble modellen. Torvald ER Isak og kommer til å gjøre et like stort inntrykk i Røldalspelet som han gjorde i Albert og Leonie. 

Kjetil Ulland - vår glimrende lydmann og tekniker under innspillingene av Røldalspelet i ABC Studio i Etne. Muntrasjonsråd, kritiker, bassist og kreativ bidragsyter hele veien. Kjetil blir også med på forestillingen i Røldal.

Kjetil Olai Lundø.jpeg

Kjetil Olai Lundø er vår eminente bassist. Han er utdannet ved Griegakademiet og spiller kontrabass, el.bass og viola da gamba. Han har lang erfaring fra jazz, olkemusikk, old time, klassisk og rock.

Her kommer det snart flere aktører