Skaperne og utøverne

077262A6-061F-4DA6-B4EA-818623B25E08.JPG

Gunn Gravdal Elton er primus motor bak Oddakonsertene som hun har drevet i 16 år.  Gunn  har komponert musikken og skrevet manus og sangtekstene til Røldalsspelet. Hun skrev også tekst og musikk til musikalen Albert og Leonie som hadde premiere i april 2019. Elton er produsent og økonomisk ansvarlig for musikalen gjennom sitt firma GeltonMedia AS. 
Elton har lang erfaring som journalist, fotograf,  kulturarrangør og sanger. Gunn har ingen rolle i Røldalsspelet men vil i stedet sørge for at forestillingene blir godt dokumentert gjennom bilder og opptak.

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.17.10.png

Kurt Mega Herdlevær fra Bergen er regissør for Røldalsspelet. Kurt er til å spise opp. I tillegg til å være morsom, snill og bedagelig, er han rasende dyktig, både som regissør, skuespiller og komiker. Det siste kan komme godt med når du har en tvilling som ser nøyaktig ut som Kurt, og som jobber med akkurat det samme. Det utnytter de to gjerne. Så vi er aldri helt sikker på om det er Kurt som faktisk er i Røldal, eller om vi blir utsatt for litt "prank".  Vi gleder oss veldig til å få vise publiukum resultatet av Kurts instruksjoner, tanker og idéer. 

Halvor med trekkspill på Svalbard.png

Halvor Lillesund kommer fra Karmøy og er en person vi setter mer og mer pris på, både som kunstner, musiker og menneske. Han var et opplagt valg som kapellmester i Røldal. Halvor har bidratt sterkt i arbeidet med å  arrangere og tilrettelegge musikken til Røldalsspelet. Han har full kontroll på musikken og musikerne,  samtidig som han  spiller tangentinstrumenter og trekkspill i forestillingene. Halvor spilte også i musikalen Albert og Leonie i 2019 og skulle være kapellmester i musikalen både i 2020 og 2021 (avlyst). 

Torbjørn i Oslo.jpg

Torbjørn Økland er en av landets fremste musikere og en hyggelig fyr som er lett å bli glad i. Vi er svært stolte over å ha Torbjørn med oss i Røldal. Han har i likhet med Halvor Lillesund, vært dypt involvert i prosjektet underveis, og har bidratt betydelig med å arrangere og tilrettelegge musikken. Han har også komponert noen av låtene til Røldalsspelet deriblant duetten Hold meg innte som han snart gir ut sammen med Helene Bøksle, og humørfylte Mirakler og tru. Torbjørn er en allsidig musiker som spiller gitarer, trompet og korer.  

Nils Økland i Røldal.png
IMG_0755.HEIC
IMG_0843.HEIC
IMG_1921.jpg
Kjetil Ull.png

Nils Økland er en av Norges aller fremste og mest innovative folkemusikere. Hans unike musikalske evner setter  merkbart preg på musikken. Nils har også vært aktiv i arbeidet med å utforme musikken og har raust bidratt med et par egenkomponerte låter. I tillegg smitter han alle med sitt vesen og sin spilleglede.  Vi er stolte over å ha Nils med på laget.

Kim Christer Hylland er en brilliant trommeslager som blir lagt merke til. Han bidrar til at musikken får en ekstra kraft og energi over seg. Kim er uten tvil en av Norges fremste trommeslagere, og vi er svært  glad  for å ha han med oss i Røldal.  Kim var en glimrende kapellmester da musikalen Albert og Leonie ble satt opp i 2019.

Kjetil Olai Lundø er vår dyktige bassist i Røldal. Han har  utdannelse fra Griegakademiet og spiller kontrabass, el.bass og viola da gamba. Han har lang erfaring fra jazz, folkemusikk, old time, klassisk og rock. Kjetil Olai spiller også i en anerkjent tangokvartett sammen med Halvor.
En stor glede å ha Kjetil Olai med oss i Røldal.

Stig Morten Sørheim er i likhet med Kjetil Ulland lydteknikere på de aller fleste arrangementene våre. Stig Morten  er en av våre aller fremste og mest erfarne på lyd, og er en gavepakke til enhver arrangør. Han har full oversikt over alle detaljer, og med sitt trygge, stille vesen er han nesten umerkelig tilstede og sørger for glimrende lyd og topp arbeidsforhold. 

Kjetil Ulland - er ikke med til Røldal,  men han har vært lydtekniker og medprodusent under innspillingene av musikken til Røldalspelet i ABC Studio. Kjetil er et muntrasjonsråd, en sylskarp produsent, kritiker, bassist og alltid en kreativ bidragsyter i prosessen.  Det er alltid en fryd å komme til Kjetil og Stig Morten i ABC.

Headshot Birgitte 2018.jpg

Emmelin Marsteen er et supertalent fra Bergen som vi er så heldige å ha med oss i Røldal. Emmeling har rollen som Haldis. Bare 15 år gammel har Emmelin  allerede lang erfaring som skuespiller og sanger. Hun har vært med i store forstillinger i hjembyen Bergen og synger fletta av de fleste. 

Rollen som Haldis er stor og krevende. Haldis er 17 år når bestemoren Rakel dør. På dødsleiet ber hun Haldis om å dra til Røldal for å bli helbredet. Haldis er funksjonshemmet og en klamp om foten på sin far Isak.  Men hennes godhet og lyse sinn skaper små og store mirakler for de rundt henne,

Birgitte Kristoffersen er 47 år og spiller Margit, en av de store rollene i Røldalsspelet. Birgitte er en anerkjent og dyktig skuespiller, trønder men bosatt i Bergen siden 1995. Hun er også utdannet musikklærer med sang som hovedinstrument.  Birgitte får glimrende kritikker for sitt skuespill og sin flotte vokal. Vi gleder oss til å oppleve henne som Margit, kvinnen som mister mann og tre av barna sine og som går til Røldal for å redde sitt siste barn. Underveis møter hun Haldis sin godhet, og de to blir nære og gode venner. 

André og Lene.jpg
Screenshot 2020-12-01 at 17.55.16.png

André Søfteland er en av Norges beste musikal-artister. Vi er så glad for å ha André i rollen som Prost Løberg. Prosten ankom i 1835 Røldal en dag tidligere enn planlagt. Der så han at pilegrimene fremdeles tilba krusifikset i Røldal kyrkje. I musikalen fremstiller vi Prost Løberg som en mann med full tro på at han gjør det rette- men som møter mennesker og ser mirakler som får ham til å tvile. Det blir et sterkt oppgjør med egen tro. 
André Søfteland er fra Odda og hadde også hovedrollen i musikalen Albert og Leonie i 2019. Han har hatt mange store roller på de største scenene i Norge. Vi er stolte over at han finner tid til å være med oss i Røldal.

Torvald Kambestad er vår lokale bonde som gjorde inntrykk da han debuterte som skuespiller i  rollen som Andreas i Albert og Leonie. Da rollen som Isak skulle skapes, var det Torvald som ble modellen. Torvald ER Isak. 

Det er en stor utfordring for en så fersk skuespiller å gjøre Isak-rollen, kanskje den aller største rollen i Røldalsspelet. Vi gleder oss til å oppleve Torvald i denne "mørke" rollen.

Isak mister sin kone Solvår da hun føder Haldis. Siden er Isak bitter og deprimert. Det er bare tanken på Solvår som holder ham i live, men det er også tanken på henne som gjør at han ikke vil leve.

Silje4.jpg

Silje-Marie Norderhaug er utdannet  ved Bårdar og startet sin karriere i Fyllingsdalen teater. I fire år var hun derimot artist ved Cirque de Soleil i Las Vegas. Her opptrådte hun blant annet i et privat bursdagsselskap for Madonna og datteren. Silje-Marie elsker musikaler og har vært Cosette i les Miserables og Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar. Nå skal hun være Solvår i Røldalsspelet. Solvår er mor til Haldis og Isaks kone som dør i barsel. Tanken på Solvår er det eneste som kan redde Isak fra undergang.

Tuva og Lars i Røldal.png

Lars Aalvik Karlsen er fra Odda og debuterte som musikal-artist under musikalen Albert og Leonie i 2019. Etter det var han solgt. Dette ville han drive med på full tid. Nå utdanner han seg ved Musikkteaterhøgskolen og er vår flotte, dyktige Jakob , drengen fra Suldal som elsker Haldis.

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.22.28.png
Skjermbilde 2022-04-30 kl. 16.09.39.png
Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.23.07.png
197539372_1008772729860947_4116582015237931689_n.jpg

Roger Lynghamar er fra Røldal og får sin skuespillerdebut når han gjør rollen som Sterke Knut i spelet. Sterke Knut er mannen som leder Haldis og Margit til Røldal kyrkje midtsommer i 1835, han tror på miraklene og kjemper for å  holde kirka åpen for pilegrimene.

Amalie Tolo Jensen er fra Norheimssund og er utdannet ved Musikkteaterhøgskolen. Amalie virkelig brenner for teateret. I Røldal har hun den utfordrende rollen som Fristerinnen (djevelen), men vil også være å se i rollen som Agnes Haldis sin eldre søster. 

Helga Paulsen er en dyktig amatør fra Odda som både synger og spiller imponerende bra. Helga er også en av de som  debuterte som musikalartist i Albert og Leonie. I Røldal skal hun spille Rakel, Haldis sin bestemor som dør, men som rekker å sende Haldis til Røldal før hun sovner inn. 

Catharina Leganger Pedersen har rollen som Anna, Haldis sin storesøster. Hun er en sosial bergenser med mye energi, humør, talent og vilje til å få til noe. Og når du er både kreativ og arbeidsvillig, havner du både på scenen og i styret for Røldalsspelet. Catharina debuterer som skuespiller.

Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.27.37 1.png

Anna Seim var jo opplagt i rollen som øl-kone. Hun driver både camping og spisested i Røldal og har god erfaring i å svinge seidelen.  Anna er øl-kona Petra som skal lokke pilegrimene inn i øl-bula der de virkelige miraklene skjer. Heller legge pengene igjen i bygda enn å gjøre kirka rikere.

Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.32.23.png
Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.22.59.png
Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.08.28.png
Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.07.00.png
Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.32.35.png

Anna Haara er ung men har allerede vært med på mye. Hun er vokst opp i en musikalsk familie og Anna både synger og spiller piano. Hun  debuterte som skuespiller i Albert og Leonie og hadde en større rolle der. Anna er en av pilegrimene.

Jane Espe Aase er fra Odda og den mest naturlige ølkone. Hun går nå fra den ene skjenkestova til den neste når hun i Røldal spiller øl-kona Brita. Sammen med Petra sprer hun sine egne mirakler til folket. Jane serverte øl også i Albert og Leonie som Rikke.

Oddbjørn Lynghammer er en røldøl som synes og høres godt i landskapet. Han var et helt naturlig valg som den gamle, blinde som i år 1230 finner det hellige krusifikset og får synet igjen. Han blir den første som opplever  miraklene i Røldal.

Gunhild Øvregård er leder i styret for organisasjonen Røldalsspelet.  Gunhild har orden på økonomien, og er er ansvarlig for de frivillige under spelet.  Men hun hadde sine kvaler da hun måtte velge bort skuespill og sang  til fordel for det praktiske. 

Randers Tonning er en musikalsk altmuligmann og har vært profesjonell musiker i mange år. Han spiller gitar, bass, synger og debuterer nå som skuespiller. Randers er Peder fra Telemark. 

Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.30.39.png

Helge Leon Øverland er hjemflytta røldøl som har spilt litt teater tidligere. Nå skal han være Sjur fra Suldal som kommer til markedet i Røldal for å se pilegrimene "dumme seg ut" i kirka. Sjur trives best i ølkroa til Brita og Petra. 

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.22.13.png

Reidun Thunestvedt Leitet Småbrekke

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.21.41.png

Gunnvor Steinsland Medhus debuterer som korist og skuespiller, en debut hun fikser veldig godt. Gunnvor bor i Røldal og er en av de som gjør Røldalsspelet mulig. I spelet er hun pilegrim.

Skjermbilde 2022-05-03 kl. 23.53.01.png

Kirsti Haara er  alltid positiv og ekstremt redd for å gå glipp av noe. Derfor er hun heldigvis med på mye, også Røldalsspelet. I Albert og Leonie var hun "gledespike", i Røldal blir hun trolig forfremmet av djevelen sjøl.

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.07.10.png

Gunvor Øvregård, hva skal man si. Så mye energi, glede, kunnskap og innsikt. Gunvor har ansvaret for kostymene i Røldalsspelet, og hun har ei fast hånd og et klart hode. Fantastisk å ha Gunvor med ansvaret for sydamene. 

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.22.06.png

Anbjørg Opedal Hamre

Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.31.21.png

Solveig Skare er ivrig med på teaterkurs og forestillinger. Hun hadde en stor rolle i musikalen Albert og Leonie og gleder seg til å bli med i Røldalsspelet også. Solveig har en helt spesiell stemme og særpreg. Vi er glad for å ha med Solveig i år også. 

IMG_0732.HEIC

Simon Alvsvåg har etterhvert blitt vår faste lysdesigner. Simon er meget dyktig og verdens hyggeligste. Vi er alltid fornøyde. Midtsommer er kanskje ikke den beste tiden for fargerikt lysshow, men Simon har også andre effekter i ermet.... 

Martine B. Lundberg-3.jpg

Martine Tufvesson Lundberg var vår meget dyktige regissør da vi satte opp Albert og Leonie i Odda i 2019. Hun har også vært en stor  bidragsyter sammen med Kjersti Gulliksrud, for å få manuset til Røldalsspelet så bra som mulig. 

Mathias.png

Mathias Lynghamar er 10 år og spiller ett av barna på gården til Isak. Mathias bor i Røldal, spiller fotball og er i sommer skuespiller for første gang. 

Emma.png

Emma Småbrekke er 7 år og har heller aldri spilt skuespill før. Det blir både kjekt og litt flaut tror hun,. Emma er også ett av barna på gåren til Isak.

Skjermbilde 2022-05-15 kl. 20.51.47.png