top of page

Skaperne og utøverne

077262A6-061F-4DA6-B4EA-818623B25E08.JPG

Gunn Gravdal Elton er primus motor bak Oddakonsertene som hun har drevet i 17 år.  Gunn  har komponert musikken og skrevet manus og sangtekstene til Røldalsspelet. Hun skrev også tekst og musikk til musikalen Albert og Leonie som hadde premiere i april 2019. Elton har vært produsent og økonomisk ansvarlig for musikalen gjennom sitt firma GeltonMedia AS.  I år er hun med som pådriver, rådgiver, økonomisk innkrever og håndtlanger. Hun har blant annet ansvaret for program, annonser og plakater.
Elton har lang erfaring som journalist, fotograf,  kulturarrangør og sanger. 

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.17.10.png

Kurt Mega Herdlevær fra Bergen er regissør for Røldalsspelet. Kurt er til å spise opp. I tillegg til å være morsom, snill og bedagelig, er han rasende dyktig, både som regissør, skuespiller og komiker. Det siste kan komme godt med når du har en tvilling som ser nøyaktig ut som Kurt, og som jobber med akkurat det samme. I årets spel vil Kurt være både regissør og skuespiller. Vi gleder oss veldig til å få vise publikum resultatet av Kurts instruksjoner, tanker og idéer., og enda mer til å se ham som Prost Løberg i forestillingene.

Halvor med trekkspill på Svalbard.png

Halvor Lillesund kommer fra Karmøy og er en person vi setter mer og mer pris på, både som kunstner, musiker og menneske. Han var et opplagt valg som kapellmester i Røldal. Halvor har bidratt sterkt i arbeidet med å  arrangere og tilrettelegge musikken til Røldalsspelet. Han har full kontroll på musikken og musikerne,  samtidig som han  spiller tangentinstrumenter og trekkspill i forestillingene. Halvor spilte også i musikalen Albert og Leonie i 2019 og skulle være kapellmester både i 2020 og 2021 (avlyst pga pandemien). 

Torbjørn i Oslo.jpg

Torbjørn Økland er en av landets fremste musikere og en hyggelig fyr som er lett å bli glad i. Vi er svært stolte over å ha Torbjørn med oss i Røldal. Han har i likhet med Halvor Lillesund, vært dypt involvert i prosjektet underveis, og har bidratt betydelig med å arrangere og tilrettelegge musikken. Han har også komponert noen av låtene til Røldalsspelet deriblant duetten Hold meg innte som han har spilt inn sammen med Helene Bøksle, og den humørfylte Mirakler og tru. Torbjørn er en allsidig musiker som spiller gitarer, trompet og korer.  

Nils Økland i Røldal.png
IMG_0755.HEIC
IMG_0843.HEIC
IMG_1921.jpg
Kjetil Ull.png

Nils Økland er en av Norges aller fremste og mest innovative folkemusikere. Hans unike musikalske evner setter  merkbart preg på musikken. Nils har også vært aktiv i arbeidet med å utforme musikken og har raust bidratt med et par egenkomponerte låter. I tillegg smitter han alle med sitt vesen og sin spilleglede.  Vi er stolte over å ha Nils med på laget.

Kim Christer Hylland er en brilliant trommeslager som blir lagt merke til. Han bidrar til at musikken får en ekstra kraft og energi over seg. Kim er uten tvil en av Norges fremste trommeslagere, og vi er svært  glad  for å ha han med oss i Røldal.  Kim var en glimrende kapellmester da musikalen Albert og Leonie ble satt opp i 2019.

Kjetil Olai Lundø er vår dyktige bassist i Røldal. Han har  utdannelse fra Griegakademiet og spiller kontrabass, el.bass og viola da gamba. Han har lang erfaring fra jazz, folkemusikk, old time, klassisk og rock. Kjetil Olai spiller også i en anerkjent tangokvartett sammen med Halvor.
En stor glede å ha Kjetil Olai med oss i Røldal.

Stig Morten Sørheim er i likhet med Kjetil Ulland lydtekniker på de aller fleste arrangementene våre. Både Stig Morten og Kjetil er blant våre aller fremste og mest erfarne på lyd, og er en gavepakke til enhver arrangør. Han har full oversikt over alle detaljer, og med sitt trygge, stille vesen er han nesten umerkelig tilstede og sørger for glimrende lyd og topp arbeidsforhold. 

Kjetil Ulland - er med til Røldal sommeren 2023. Han har også vært glimrende lydtekniker og produsent under innspillingene av musikken til Røldalspelet i ABC Studio. Kjetil er et muntrasjonsråd, en sylskarp produsent, kritiker, bassist og alltid en kreativ bidragsyter i prosessen.  Det er alltid en fryd å komme til Kjetil og Stig Morten i ABC.

Headshot Birgitte 2018.jpg

Emmelin Marsteen er et supertalent fra Bergen som vi er så heldige å ha med oss i Røldal. Emmeling har rollen som Haldis. Bare 16 år gammel har Emmelin  allerede lang erfaring som skuespiller og sanger. Hun har vært med i store forstillinger i hjembyen Bergen og synger fletta av de fleste. 

Rollen som Haldis er stor og krevende. Haldis er 17 år når bestemoren Rakel dør. På dødsleiet ber hun Haldis om å dra til Røldal for å bli helbredet. Haldis er funksjonshemmet og en klamp om foten på sin far Isak.  Men hennes godhet og lyse sinn skaper små og store mirakler for de rundt henne,

Birgitte Kristoffersen er 48 år og spiller Margit, en av de store rollene i Røldalsspelet. Birgitte er en anerkjent og dyktig skuespiller, trønder men bosatt i Bergen siden 1995. Hun er også utdannet musikklærer med sang som hovedinstrument.  Birgitte får glimrende kritikker for sitt skuespill og sin flotte vokal. Vi gleder oss til å oppleve henne som Margit, kvinnen som mister mann og tre av barna sine og som går til Røldal for å redde sitt siste barn. Underveis møter hun Haldis sin godhet, og de to blir nære og gode venner. 

André og Lene.jpg

André Søfteland fra Odda er en av Norges største musikal-artister. Vi er så glad for å ha André i hovedrollen som Isak. I fjor hadde han rollen som prost Løberg, i år spiller han Isak, far til Haldis. Isak går fra det dypeste mørket i seg selv, til å omfavne kjærligheten som er rundt ham. En stor og krevende rolle som André kommer til å gjøre glitrende.
André Søfteland hadde også hovedrollen i musikalen Albert og Leonie i 2019. Han får mange store roller på de største scenene i Norge. Vi er derfor stolte over at han finner tid til å være med oss i Røldal.

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.22.28.png

Roger Lynghamar er fra Røldal og fikk sin skuespillerdebut i rollen som Sterke Knut. En rolle som passet Roger godt. Han er den naturlige leder og spiller rollen som Sterke Knut med stor overbevisning.

Sterke Knut er mannen som leder Haldis, Margit og dei andre pilegrimane til Røldal kyrkje midtsommer i 1835, han tror fullt og fast på miraklene og kjemper for å  holde kirka åpen for pilegrimene.

Vi er imponert over Roger både som sanger og som skuespiller. 

Silje4.jpg

Silje-Marie Norderhaug er utdannet  ved Bårdar og startet sin karriere i Fyllingsdalen teater. I fire år var hun derimot artist ved Cirque de Soleil i Las Vegas. Her opptrådte hun blant annet i et privat bursdagsselskap for Madonna og datteren. Silje-Marie elsker musikaler og har vært Cosette i les Miserables og Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar. Nå skal hun være Solvår i Røldalsspelet. Solvår er mor til Haldis og Isaks kone som dør i barsel. Tanken på Solvår er det eneste som kan redde Isak fra undergang.

Tuva og Lars i Røldal.png

Lars Aalvik Karlsen (22) er fra Odda og debuterte som musikal-artist under musikalen Albert og Leonie i 2019. Etter det var han solgt. Dette ville han drive med på full tid. Nå utdanner han seg ved Musikkteaterhøgskolen og er vår flotte, dyktige Jakob , drengen fra Suldal som elsker Haldis.

Anna Løyning.jpg

Anna Løyning (22)  er vokst opp i Sauda og har vært aktiv i kulturskulen og Sauda revy og -teaterlag. Ho har gått på Romerike folkehøyskole og studerer nå bachelor i musikkteater ved Høyskolen Kristiania. Anna skal spille sin navnesøster Anna, Haldis sin eldre søster.

Foto- Gunn G. Elton  Røldalsspelet-6.jpg
Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.23.07.png
197539372_1008772729860947_4116582015237931689_n.jpg
Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.27.37 1.png

Amalie Tolo Jensen (26) er fra Norheimssund og er utdannet ved Musikkteaterhøgskolen. Amalie virkelig brenner for teateret. I Røldal har hun den utfordrende rollen som Fristerinnen (djevelen), men vil også være å se i rollen som Agnes Haldis sin eldre søster. 

Helga Paulsen er en dyktig amatør fra Odda som både synger og spiller imponerende bra. Helga er også en av de som  debuterte som musikalartist i Albert og Leonie. I Røldal skal hun spille Rakel, Haldis sin bestemor som dør, men som rekker å sende Haldis til Røldal før hun sovner inn. 

Catharina Leganger Pedersen sitter i styret for Røldalsspelet. Hun var en glitrende skuespiller under forestillingene i fjor, men i år kan hun dessverre ikke være med under selve spel-dagene. Hun erstattes av Anna Løyning fra Sauda som nå får rollen som Anna.

Anna Seim er også med i styret for Røldalsspelet. Hun var i fjor ølkone i Røldalsspelet og vi håper hun gjentar den strålende framføringen også i 2023. 

Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.32.23.png

Anna Haara er ung men har allerede vært med på mye. Hun er vokst opp i en musikalsk familie og Anna både synger og spiller piano. Hun  debuterte som skuespiller i Albert og Leonie og hadde en større rolle der. Anna er en av pilegrimene.

Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.31.21.png

Solveig Skare er ivrig med på teaterkurs og forestillinger. Hun hadde en stor rolle i musikalen Albert og Leonie og gleder seg til å bli med i Røldalsspelet også. Solveig har en helt spesiell stemme og særpreg. Vi er glad for å ha med Solveig i år også. 

Skjermbilde 2022-05-03 kl. 23.53.01.png

Kirsti Haara er  alltid positiv og ekstremt redd for å gå glipp av noe. Derfor er hun heldigvis med på mye, også Røldalsspelet. I Albert og Leonie var hun "gledespike", i Røldal blir hun trolig forfremmet av djevelen sjøl.

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.07.00.png

Gunhild Øvregård er leder i styret for organisasjonen Røldalsspelet.  Gunhild har orden på økonomien, og er er ansvarlig for de frivillige under spelet.  Men hun hadde sine kvaler da hun måtte velge bort skuespill og sang  til fordel for det praktiske. 

Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.32.35.png

Randers Tonning er en musikalsk altmuligmann og har vært profesjonell musiker i mange år. Han spiller gitar, bass, synger og debuterer nå som skuespiller. Randers er Peder fra Telemark. 

Skjermbilde 2022-04-30 kl. 15.30.39.png

Helge Leon Øverland er hjemflytta røldøl som har spilt litt teater tidligere. Nå skal han være Sjur fra Suldal som kommer til markedet i Røldal for å se pilegrimene "dumme seg ut" i kirka. Sjur trives best i ølkroa til Brita og Petra. 

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.22.13.png

Reidun Thunestvedt Leitet Småbrekke er et ja-menneske. Når vi trenger noe, er hun alltid på plass for å hjelpe. Takk. Hun er også en flott pilegrim og mor til Emma som spiller ett av barna som blir helbredet i Røldal. 

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.21.41.png

Gunnvor Steinsland Medhus debuterer som korist og skuespiller, en debut hun fikser veldig godt. Gunnvor bor i Røldal og er en av de som gjør Røldalsspelet mulig. I spelet er hun pilegrim.

Skjermbilde 2022-05-02 kl. 17.07.10.png

Gunvor Øvregård, hva skal man si. Så mye energi, glede, kunnskap og innsikt. Gunvor har ansvaret for kostymene i Røldalsspelet, og hun har ei fast hånd og et klart hode. Fantastisk å ha Gunvor med ansvaret for sydamene. 

Emma.png

Emma Småbrekke er 8 år og har heller aldri spilt skuespill før. Det blir både kjekt og litt flaut tror hun,. Emma er også ett av barna på gåren til Isak.

Mathias.png

Mathias Lynghamar er 11 år og spiller ett av barna på gården til Isak. Mathias bor i Røldal, spiller fotball og er i sommer skuespiller for første gang. 

Skjermbilde 2022-05-15 kl. 20.51.47.png

Ann-Therese Aasen, koreograf. Hva skal vi si. For en energibunt og gledesspreder. Hun fikk sindige røldøler til å utfolde seg som aldri før. Vi gleder oss til å ha Ann-Therese tilbake i Røldal sommeren 2023

IMG_0732.HEIC

Simon Alvsvåg har etterhvert blitt vår faste lysdesigner. Simon er meget dyktig og verdens hyggeligste. Vi er alltid fornøyde. Midtsommer er kanskje ikke den beste tiden for fargerikt lysshow, men Simon har også andre effekter i ermet.... 

Martine B. Lundberg-3.jpg

Martine Tufvesson Lundberg var vår meget dyktige regissør da vi satte opp Albert og Leonie i Odda i 2019. Hun har også vært en stor  bidragsyter sammen med Kjersti Gulliksrud, for å få manuset til Røldalsspelet så bra som mulig. 

bottom of page